Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi
Przyprawiony chleb żurawinowy budynie jest Wegetariańskie deser. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Ten przepis służy 6. Jeśli masz gałkę muszkatołową, ekstrakt z wanilii, grand marnier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi, Chleb Pszenny Z Żurawiną Przyprawiony, oraz Puddingi Z Chleba Jagodowego.
Instrukcje
Przynieś 1/2 szklanki cukru, soku żurawinowegokoncentrat, sok pomarańczowy i startą skórkę z pomarańczy, aby zagotować w dużych grubościach, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać z żurawiną; powrócić do gotowania na wolnym ogniu.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; delikatnie gotuj3 minuty (żurawina nie powinna pękać).
Wlać mieszankę żurawinową do sitka i odsączyć. Zwróć syrop do samepan. Gotować, aż bardzo grube i reduced do Hojny 1/2 szklanki, o 7 protokół.Złożyć jagody w syrop. Cool to roomtemperature. Czy do przodu: może być wykonany 4 dni do przodu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do roomtemperatura przed użyciem.
Spryskaj sześć 1-do 1 1/4-szklanki ramekin sprayem. Dół każdej linii z okrągłym papierem pergaminowym.
Pokrój okrągły z każdej kromki chleba, aby pasował do dołuramekiny.
Każdy okrągły chleb posmarować 1 łyżeczką konfitur, następnie posypać cynamonem i zetrzeć gałkę muszkatołową.
Łyżka 1 łyżki żurawiny(z jak najmniejszą ilością syropu) do każdej łyżki. Wierzch przełożyć 1 okrągłą bułką, posypać w dół. Powtórz 1 raz z jagodami i okrągłe chleb. Rezerwowy syrop jagodowy.
Ubij jajka, Likier, wanilię, sól i pozostałą 1/2 szklanki cukru w mediumbowl, aż dobrze wymieszane.
Dodaj śmietanę istir, aż cukier się rozpuści.
Wlać budyń, 1 / 4cup na raz, na chleb w każdym ramekin (Hojny 1/2 szklanki w każdym).
Odstawić co najmniej 15 minut i do 1 godziny, okazjonalnie prasując chleb, aby zanurzyć się.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść puddingsin 13x9x2-cala metalowej patelni do pieczenia.
Addenough letniej wody do patelni comehalfway się boki ramekins.
Piec untilpuffed i firmy w dotyku, o 45 protokół.
Ostudzić 10 minut.Za pomocą małego ostrego noża, przeciąć wokół każdego.Obrócić na talerz; odkleić papier. Spoonsome zarezerwował syrop.