Przyprawiony Bakłażan W Stylu Indyjskim

Przyprawiony bakłażan w stylu indyjskim może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka klarowanego masła, nasion kolendry, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30 i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bakłażan Indyjski (Bakłażan), Bakłażan Faszerowany Z Przyprawami Indyjskimi, oraz Gulasz z bakłażana i kalafiora z przyprawami indyjskimi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Pół bakłażan(s) i piec przez 20 protokół, lub do miękkości. Używając masheru ziemniaczanego lub blendera do ciast, zmiażdż bakłażana.
Rozgrzać masło klarowane na średniej patelni na średnim ogniu; podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta. Wymieszać pomidory i bakłażana; gotować, mieszając, aż płyn odparuje.
Zdjąć z ognia i posypać kolendrą.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Zespół kadr Stones Gruner Veltliner z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Zespół kamieni Gruner Veltliner]()
Zespół kamieni Gruner Veltliner
Aromatycznie, to wino prowadzi ze słonym brzegiem cytrusów z odcieniami ziemi, które mają egzotyczne nuty północnoafrykańskich przypraw. Stamtąd jest głębia jaśminu i pięknych owoców tropikalnych napędzanych cytrusami, przypominających wyciskanie klina limonki nad owocami pół-ciętej Papai. Nie da się ukryć tak obecnego składnika dojrzałego grejpfruta, który często określamy jako Squirt...niesławny grejpfrutowy napój. To bardzo ciekawe wino. Ma harmonijną równowagę dojrzałości, ale mnóstwo werwy i energii na podniebieniu. Baza słonych cytrusów, imbiru i białego pieprzu mieszają się z grejpfrutem, które prowadzą do pikantnego pikantnego wykończenia zalanego mineralnością. To wino dotyka obu stron spektrum Grüner, jasne, świeże i żywe wraz z teksturą i pełnią, która pokazuje, co sprawia, że białe wina z Doliny Edna są wyjątkowe.