Przyprawione przegrzebki z balsamiczną dusz z czerwonej kapusty
Przyprawione przegrzebki z balsamiczną-duszona czerwona kapusta jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kapustę, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Spróbuj Przegrzebki morskie z szynką-duszona kapusta i jarmuż, Przepis na dusz z czerwonej kapusty (z jabłkiem, bekonem i octem balsamicznym), oraz Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopić 2 łyżki masła w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kapustę, liście laurowe, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i wrzuć do herbu.
Wymieszać w 1/2 szklanki wody i 2 łyżki octu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie miękka, 10 do 15 minut.
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
Wymieszać przyprawy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pat przegrzebki suche i doprawić obie strony mieszanką przypraw.
Wytrzeć patelnię, następnie podgrzać pozostałą łyżkę masła na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Sauté przegrzebki, obracając raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 5 minut w sumie.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki wody i łyżki octu do patelni i gotować, mieszając, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Zalać przegrzebki i kapustę.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "