Przyprawione przegrzebki z balsamiczną dusz z czerwonej kapusty

Przyprawione przegrzebki z balsamiczną dusz z czerwonej kapusty
Przyprawione przegrzebki z balsamiczną-duszona czerwona kapusta jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kapustę, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Spróbuj Przegrzebki morskie z szynką-duszona kapusta i jarmuż, Przepis na dusz z czerwonej kapusty (z jabłkiem, bekonem i octem balsamicznym), oraz Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Stopić 2 łyżki masła w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj kapustę, liście laurowe, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i wrzuć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KapustaKapusta
PieprzPieprz
SólSól
3
Wymieszać w 1/2 szklanki wody i 2 łyżki octu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie miękka, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
OcetOcet
WodaWoda
4
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
5
Wymieszać przyprawy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pat przegrzebki suche i doprawić obie strony mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
6
Wytrzeć patelnię, następnie podgrzać pozostałą łyżkę masła na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Sauté przegrzebki, obracając raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj do kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
8
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki wody i łyżki octu do patelni i gotować, mieszając, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zalać przegrzebki i kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KapustaKapusta
10
Dane Żywieniowe
11
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn