Przyprawione naleśniki z nadzieniem truskawkowym
Przepis przyprawione naleśniki z nadzieniem truskawkowym może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 55 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Sprawdza się jako niedrogi posiłek poranny. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz połówki truskawek, wanilię, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Naleśniki kakaowe z nadzieniem truskawkowo-bananowym, Naleśniki truskawkowe z nadzieniem z bitą śmietaną, oraz Naleśniki z kaszy gryczanej z nadzieniem owocowym i jogurtem.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier granulowany, gałkę muszkatołową i 1/8 łyżeczki soli; odstawić. W innej średniej misce ubij mleko, jajka, 3 łyżki masła i ekstrakt migdałowy trzepaczką. Zrób dobrze w środku suchych składników i wlej mokre składniki. Stopniowo ubijaj mokre i suche składniki, aż nie będzie widoczna sucha mieszanka mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję i wygląd beżowej farby domowej. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj więcej mleka, 1 łyżkę na raz.
W 8-calowej patelni nonstick lub krepy, wlać około 1 łyżeczka oleju. Użyj składanego ręcznika papierowego, aby wytrzeć olej wokół całego wnętrza patelni.
Patelnia ciepła na średnim ogniu do gorąca (kropla wody powinna pełzać na dnie).
Dodać około 3 łyżki ciasta na patelnię i natychmiast przechylić patelnię zawirować ciasto więc obejmuje dno patelni. Gotuj, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki, a krepa lekko rumiana Na spodzie. Użyj szpatułki, aby poluzować i odwrócić krepę. Gotować po drugiej stronie zaledwie kilka sekund. Obróć gotową krepę na talerz. (Twoja pierwsza krepa może nie okazać się idealna—w porządku. Drugi to zrobi.)
Powtórz z pozostałym ciasto. Jeśli naleśniki trzymać, ponownie olej dno patelni za pomocą tego samego ręcznika papierowego. Stos naleśników, umieszczając kawałek papieru do gotowania pergaminu lub papieru woskowanego między nimi, aby nie sklejać się razem. Naleśniki przykryć ręcznikiem kuchennym, aby nie wyschły przed wykonaniem nadzienia. (Ułożone naleśniki, owinięte w folię, można przechowywać w lodówce 1 dzień. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed napełnieniem.)
W 10-calowej patelni, stopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodać truskawki i brązowy cukier. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż truskawki staną się lekko miękkie i wydzielą trochę soku.
Dodaj sok pomarańczowy, ocet, wanilię i szczyptę soli. (
Mieszanina będzie bubble się i może chcesz odwrócić głowę; opary z octu może zaprzeć dech w piersiach.) Gotować odkryte 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż płyn stanie się lekko syropowaty.
Usuń krepę ze stosu i umieść ją na czystej powierzchni roboczej. (Pamiętaj, aby wypełnić naleśniki, aby bardziej atrakcyjna strona była na zewnątrz.)
Umieścić około 2 łyżki ciepłego nadzienia truskawkowego (staraj się nie zawierać zbyt dużo soku) w środku krepy. Fold boki krepy, jeden po drugim, nad nadzieniem, aż spotkają się w środku i nakładają się nieznacznie. Powtórz z pozostałymi naleśnikami i nadzieniem. Posypać cukrem pudrem.