Przyprawione jabłka i rodzynki
Przyprawione jabłka i rodzynki to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać masło, musztarda, sól morska i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Smażone jabłka i rodzynki, Czerwona Kapusta, Jabłka I Rodzynki, oraz Jabłka pieczone z pekanami i rodzynkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Roztopić masło na czystej patelni na średnim ogniu.
Dodać jabłka i tymianek i płaszcz na maśle; gotować i mieszać przez 8 minut, aby dać im trochę koloru. Wrzucić rodzynki i dodać sok jabłkowy, mieszając zeskrobać brązowe kawałki. Wymieszać z brązowym cukrem, cynamonem, goździkami, kardamonem i suchą musztardą; doprawić solą i pieprzem. Wyciśnij sok z cytryny, aby obudzić smak i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż jabłka się rozpadną i zmiękną.
Podajemy przyprawione jabłka i rodzynki z wieprzowiną, indykiem lub szynką.