Przyprawione Ciasto Dyniowe
Jeśli 1,27 zł za porcję spada w budżecie, przyprawione ciasto dyniowe może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 617 kalorii. Ten przepis służy 12. 31 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, puree z dyni, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przyprawione Ciasto Dyniowe, Przyprawione Ciasto Dyniowe, oraz Przyprawione Ciasto Dyniowe.
Instrukcje
Mieć wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°. obficie posmaruj i mąka studnie Wielkiej patelni z dyni; dotknij nadmiaru flour.To zrobić ciasto, na arkuszu papieru woskowanego, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki; ustawić aside.In miska miksera elektrycznego wyposażonego w płaski ubijacz, ubić masło na średniej prędkości, aż kremowy i gładki, 1 do 2 protokół.
Dodaj brązowy i granulowane cukry i ubić do światła i puszyste, o 5 protokół, zatrzymując mikser od czasu do czasu zeskrobać po bokach miski.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech dodatkach, na przemian z mlekiem i zaczynając i kończąc na mące. Beat każdy dodatek aż tylko włączone, zatrzymując mikser od czasu do czasu zeskrobać po bokach miski.
Dodaj puree z dyni i beat aż włączone.
Wyjąć miskę z miksera. Za pomocą gumowej szpatułki, złożyć orzechy włoskie i krystalizuje imbir aż włączone.Podziel ciasto między studnie przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadź.
Piec, aż wykałaczka włożona w pobliżu środka ciasta połowa wyjdzie czysta, około 1 godziny i 15 minut.
Przenieść patelnię do stojaka drucianego i niech połówki ciasta ostygną w pozycji pionowej na patelni przez 15 minut.Delikatnie dotknij patelni na powierzchni roboczej, aby poluzować połówki ciasta. Odwróć patelnię na stojak i podnieś patelnię.
Niech połówki ciasta ostudzić całkowicie przed dekorowaniem.Tymczasem zrobić lukier: w misce miksera elektrycznego wyposażonego w płaski trzepak, ubić serek na średniej prędkości, aż będzie gładki, 2 do 3 minut.
Dodać masło i ubić do połączenia, 1 do 2 protokół.
Dodać cukiernicy cukier i wanilia i ubić, aż puszyste, 2 do 3 protokół.Podziel lukier między dwie małe miseczki i wymieszać puree z dyni w jednej misce. Zarezerwuj pozostały lukier do dekoracji.Używając noża do chleba, odetnij 1/4 cala od płaskiej strony każdej połowy ciasta.
Umieść jedną połowę ciasta, płaską stroną do góry, na stojaku na ciasto lub talerzu i rozłóż lukier z dyni na górze.
Umieścić drugą połowę ciasta, płaską stroną w dół, na górze. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Dodaj barwnik spożywczy według uznania do zarezerwowanego lukru(zielony dla liści i wąsów, pomarańczowy dla jack-o' - lantern). Aby utworzyć liście i wąsy, za pomocą gumowej szpatułki, przenieś zielony lukier do worka z ciastem wyposażonego w liść lub średnią gładką końcówkę. Wyłożyć liście i wąsy na wierzch ciasta. Aby utworzyć jack-o-lantern, za pomocą gumowej szpatułki, przenieś lukier pomarańczowy do worka z ciastem wyposażonego w średnią gładką końcówkę. Narysuj obrys twarzy na torcie, a następnie wypełnij projekt.