Przyprawiona soczewica z grzybami i zielenią
Przyprawiona soczewica z grzybami i zielenią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, zieloną soczewicę, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Indyjskie pieczarki i soczewica, Rozmaryn soczewica & Zielenina na chlebie tostowym, oraz Szybka i prosta soczewica z zielenią mniszka lekarskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, przykryć soczewicę z 2 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 30 protokół.
Tymczasem w średnim rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać shiitake i doprawić solą. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż grzyby będą miękkie i zaczną brązowieć, 5 minut.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek wraz z czosnkiem, kminkiem, kolendrą, pieprzem i kurkumą i gotuj, mieszając, aż pachnący, 1 minutę.
Dodać zieleninę i gotować, mieszając, aż zwiędnie, 2 protokół.
Dodaj soczewicę i płyn do gotowania do grzybów i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Dodać do 1/4 szklanki wody, jeśli soczewica są zbyt suche. Doprawić solą. Soczewicę pokroić w miseczki, udekorować natką pietruszki i podawać.