Przyprawiona Sałatka Orzechowo-jabłkowa z miodowym winegretem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać przyprawione pekan i sałatka jabłkowa z miodem Vinaigrette spróbować. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz musztardę dijon, ocet jabłkowy, hojny z cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sałatka jabłkowo-orzechowa z miodowym winegretem, Sałatka z chipsów jabłkowych, Gorgonzoli i orzechów pekan z winegretem jabłkowym, oraz Chrupiąca Sałatka jabłkowo-orzechowa z winegretem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191° i zorganizować stojak w środku.
Połączyć połowę miodu z przyprawą szarlotka, cayenne, i sól w małej misce i dobrze wymieszać.
Dodaj połówki orzechów pekan i mieszaj, aż będą dobrze pokryte.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Połączyć pozostały miód, ocet jabłkowy, i musztarda Dijon w małym słoiku lub cruet i dobrze wstrząsnąć.
Dodać oliwę z oliwek i energicznie wstrząsać, aż dobrze włączone.Do sałatki: ułóż liście sałatki na półmisku lub podziel na poszczególne talerze. Rozrzucić sploty jabłka i przyprawione pekan na liściach.
Wlać winegret jabłkowy na sałatkę i podawać.