Przyprawiona Pieczona Gęś
Przyprawiona pieczona gęś może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis daje 8 porcji z 2110 kalorii, 93g białka, oraz 191g tłuszczu każdy. Za 8,02 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz pod ręką wodę, seler, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 91%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Przyprawiona pieczona gęś z sosem z suszonych owoców, Pieczona Świąteczna Gęś, oraz Pieczona gęś z nadzieniem.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz 2 szklanki wody, 2/3 szklanki sosu sojowego, selera, cebuli i cukru. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Zdjąć z ognia; pozostawić do ostygnięcia.
Wlej marynatę do dużej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj Gęś; uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny, obracając kilka razy.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Posyp gęsią jamę solą i pieprzem.
Umieść na stojaku na płytkiej brytfannie.
Połącz cynamon, czosnek w proszku i anyż; natrzyj Gęś.
Piec bez przykrycia w 325° przez 30 minut.
W międzyczasie w małym rondelku połącz ocet, miód i pozostałą wodę i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia, aż zmniejszy się o około połowę.
Podlać Gęś odrobiną mieszanki miodu.
Piec bez przykrycia, 30 minut dłużej. Przykryj i piecz przez 1-1/2 do 2 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu fastrygując pozostałą mieszanką miodu. Przykryj i odstaw na 15-20 minut przed rzeźbieniem.
W przypadku sosu odcedź soki z patelni do dużej miarki; odtłuszczony tłuszcz. W małym rondelku połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka. Dodaj soki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.