Przyprawiona jagnięcina z sosem śliwkowym
Przyprawione jagnięcina z sosem śliwkowym może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 602 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Mieszanka wody, soku z cytryny, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sos śliwkowy do jagnięciny, Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym, oraz Zielona fasola Pieczarkowa Sauté z sosem śliwkowym przyprawionym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować jagnięcinę, połącz pierwsze 6 składników. Jagnięcinę posmarować olejem. Rub mieszankę przypraw na jagnięcinę.
Ułóż cebulę na patelni pokrytej natryskiem; wierzch z jagnięciną.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą część jagnięciny 13
Jagnięcinę pokroić w kotlety. Wyrzucić cebulę.
Aby przygotować sos, połączyć 1 3/4 szklanki wody i kolejnych 7 składników w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; dusić 20 minut lub aż środki Sos 2 filiżanki. Wymieszać z sokiem.
SOS podawać z jagnięciną.
Jagnięcinę posypać kolendrą.
Wine Match: duża czerwień ma wystarczająco dużo ciała, aby wytrzymać mięsistą jagnięcinę, a jej owoce dobrze komponują się ze śliwką. Sonoma 's Dry Creek Vineyard' s Heritage 2009 ($1
jest soczysty z nutami goździków i pieprzu, które wydobywają aromaty. -- Gretchen Roberts