Przyprawiona duszona jagnięcina z marchewką i szpinakiem

Przyprawiona duszona jagnięcina z marchewką i szpinakiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Przyprawiona duszona jagnięcina z marchewką i szpinakiem może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szpinaku, baranka, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest znakomite. Spróbuj Duszona marchewka z jagnięciną, Duszone Ramię jagnięce z tymiankiem, marchewką i koprem włoskim, oraz Duszona jagnięcina ze szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Jagnięcinę osuszyć i posypać pieprzem i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju w 10-calowej patelni ciężkiej (najlepiej żeliwnej) na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy jagnięcina w 5 partiach, okazjonalnie obracając, około 4 minut na partię, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść jako rumiane do żaroodpornego 6-do 7-quart szeroki ciężki garnek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni, następnie gotować cebulę i seler w pozostałym tłuszczu na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj czosnek, kminek i kolendrę i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
KminekKminek
7
Dodaj 1 szklankę wody i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę, a następnie wlać mieszaninę na jagnięcinę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
8
Wlać sok z puszki pomidorów do gulaszu, następnie grubo posiekać pomidory i dodać do gulaszu wraz z pozostałą szklanką wody i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia (płyn powinien prawie pokrywać mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
WodaWoda
MięsoMięso
SólSól
GulaszGulasz
9
Przykryć garnek i dusić jagnięcinę w środku piekarnika 1 1/2 godziny. Wymieszać z marchewką i dalej dusić, aż marchewka i jagnięcina będą miękkie, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Przenieść garnek na górę pieca i, pracując na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszać szpinak garściami, aby go zmiękczyć. Gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak będzie miękki, 5 do 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
1
* Duszona jagnięcina poprawia smak, gdy jest zrobiona 1 dzień wcześniej. Przygotować bez szpinaku i ostudzić, odsłonić, następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
JagnięcinaJagnięcina
2
Przed podgrzaniem Usuń zestalony tłuszcz i dodaj szpinak, gdy gulasz będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
GulaszGulasz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn