Przyprawiona duszona jagnięcina z marchewką i szpinakiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Przyprawiona duszona jagnięcina z marchewką i szpinakiem może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szpinaku, baranka, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest znakomite. Spróbuj Duszona marchewka z jagnięciną, Duszone Ramię jagnięce z tymiankiem, marchewką i koprem włoskim, oraz Duszona jagnięcina ze szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Jagnięcinę osuszyć i posypać pieprzem i 1 łyżeczką soli.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w 10-calowej patelni ciężkiej (najlepiej żeliwnej) na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy jagnięcina w 5 partiach, okazjonalnie obracając, około 4 minut na partię, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Przenieść jako rumiane do żaroodpornego 6-do 7-quart szeroki ciężki garnek.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni, następnie gotować cebulę i seler w pozostałym tłuszczu na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 3 protokół.
Dodaj czosnek, kminek i kolendrę i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę wody i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę, a następnie wlać mieszaninę na jagnięcinę w garnku.
Wlać sok z puszki pomidorów do gulaszu, następnie grubo posiekać pomidory i dodać do gulaszu wraz z pozostałą szklanką wody i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia (płyn powinien prawie pokrywać mięso).
Przykryć garnek i dusić jagnięcinę w środku piekarnika 1 1/2 godziny. Wymieszać z marchewką i dalej dusić, aż marchewka i jagnięcina będą miękkie, 20 do 30 minut.
Przenieść garnek na górę pieca i, pracując na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszać szpinak garściami, aby go zmiękczyć. Gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak będzie miękki, 5 do 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
* Duszona jagnięcina poprawia smak, gdy jest zrobiona 1 dzień wcześniej. Przygotować bez szpinaku i ostudzić, odsłonić, następnie schłodzić, przykryć.
Przed podgrzaniem Usuń zestalony tłuszcz i dodaj szpinak, gdy gulasz będzie gorący.