Przyprawiona czerwona soczewica z karmelizowaną cebulą i szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj przyprawionej czerwonej soczewicy z karmelizowaną cebulą i szpinakiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 964 kalorie, 29g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól, kurkumę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czerwona soczewica ze szpinakiem i karmelizowaną cebulą, Soczewica i pszenica Bulgur z karmelizowaną cebulą, oraz M ' Juddarah-soczewica i ryż z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki. olej na średnim ogniu na dużej patelni nieprzywierającej.
Dodać cebulę i szczyptę soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i bardzo miękkie z ostrymi krawędziami, o 30 protokół.
Połowę przełożyć do miski i odstawić.
W międzyczasie włóż soczewicę do rondla z 3 szklankami wody i liśćmi laurowymi. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, odkryte, i odtłuszczone pianki. Dusić tylko do miękkości, 5 do 10 minut (będą się rozpadać trochę).
Usuń liście laurowe i odstaw soczewicę na bok-nie wysychaj.
Mieszać chile, imbir, kolendra, kurkuma, i 1 łyżeczka. sól na patelni cebuli i gotować na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać szpinak i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż całkowicie zwiędnie, o 3 protokół. Mieszamy mieszankę cebulowo-szpinakową w garnku z soczewicą i wycieramy patelnię do czysta.
Podgrzać 1 łyżkę. olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać kminek i czosnek i gotować, mieszając, aż nasiona skwierczą, o 1 minutę; wymieszać z soczewicy. Doprawić solą. Top soczewicy z zastrzeżonej cebuli i podawać na ryżu.