Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile

Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile
Przepis przyprawiony wołowina Pho z sezamem-Chile oleju może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 3 godziny. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 1540 kalorii, 57g białka, oraz 111g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, liście bazylii, wermiszel ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, Warzywa gotowane na parze z sezamem-olej Chile, oraz Pierogi wieprzowe z sosem sezamowym Chile.

Instrukcje

1
W dużym garnku do zupy, przykryć oxtails lub krótkie żeberka zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
OxtailOxtail
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dodać 18 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Tymczasem rozgrzać olej w małej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę i imbir, pokroić boki w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj cebulę i imbir do garnka wraz z liśćmi laurowymi, laskami cynamonu, cukrem kamiennym i 1 łyżką koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Goździki, anyż Gwiaździsty i nasiona kopru włoskiego umieścić w kulce herbacianej lub związać je w kawałku gaznicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
8
Dodaj je do garnka i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu, aż oxtails będą miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion na dużym sitku ustawionym na żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Usuń mięso z wołów. Przechowywać w lodówce bulion i mięso oxtail oddzielnie na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
10
Rozgrzać olej roślinny w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
12
Dodać pokruszony czerwony pieprz i sezam i gotować przez 1 minutę; przenieść do miski. Wymieszać z olejem sezamowym i szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Włóż wermiszel ryżowy do dużej miski i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Niech wermiszel moczyć, aż giętkie, o 20 protokół.
15
Odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu wołowego i wyrzucić. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
16
Cienko pokrojoną surową wołowinę umieścić w dużym sitku i opuścić do gotującego się bulionu na 4 sekundy; przenieść mięso do 6 misek do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Osuszyć wermiszel. Pracując w 6 partiach, włóż wermiszel do sitka i opuść go we wrzącej wodzie na 30 sekund lub aż wermiszel będzie ledwo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
18
Odcedzić i przenieść do miski. Chochla około 1 1/2 szklanki bulionu na każdej misce wermiszelu i dodać Schłodzone mięso oxtail.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
19
Każdy z pozostałych składników umieść w osobnych miseczkach lub ułóż warzywa i zioła razem na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
20
Podawać zupę z przyprawami i olej sezamowo-chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn