Przyprawa-Crusted Rack of Lamb

Przyprawa-Crusted Rack of Lamb
Przyprawa-Crusted Rack of Lamb jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 924 kalorie, 36g białka, oraz 80 g tłuszczu każdy. Na 9,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać mięsiste kości szyi jagnięcej, nasiona kolendry, Wino i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Stelaż z jagnięciną, Orzech laskowy-stelaż jagnięcy, oraz Herb-kruszony stelaż jagnięcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie przyprawy zmiksować na proszek w młynku lub młynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
2
Przenieść przyprawa rub do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj kości; smażyć & é aż brązowy, o 10 protokół.
5
Dodaj seler, cebulę, czosnek, imbir i liście laurowe. Zmniejszyć ogień do średniej; smażyć & é aż seler będzie miękki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SelerSeler
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
6
Wymieszać w pomidorach i 2 łyżki przyprawy pocierać; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
PomidorPomidor
7
Dodaj bulion, wino i miętę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich; przykryć i gotować 1§ godzin. Przecedzić do średniego rondla, mocno naciskając na cząstki stałe na sito. Łyżka tłuszczu z wierzchu bulionu; zapasowy tłuszcz do stosowania z jagnięciną. Gotować bulion aż zmniejszy się do 1§ filiżanki, o 25 protokół. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
MiętaMięta
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
8
Posmaruj każdy stojak jagnięcy odrobiną zarezerwowanego tłuszczu jagnięcego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
JagnięcinaJagnięcina
9
Posypać każdy stojak solą i pieprzem; pocierać każdy z 1 łyżką przyprawy rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
10
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Odstawić w temperaturze pokojowej 2 godziny. (Sos i jagnięcinę można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić. Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.) Rozgrzej piekarnik do 204°
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu. Sear 1 baranka ze wszystkich stron do brązowego, około 8 minut. Powrót do blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi stojakami jagnięcymi. Pieczona jagnięcina, aż termometr włożony do centrum rejestruje 52° na rzadkie, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
13
SOS rewarmowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
14
Jagnięcinę pokroić między kościami w kotlety. Baranina podzielić na 6 talerzy. Łyżka sosu nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn