Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa
Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa wymagają około 45 minut od początku do końca. Na 1,39 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 5. Jedna porcja zawiera 1053 kalorii, 6G białka, oraz 68 g tłuszczu. Mieszanka ciężkiej śmietany, pomarańczy pępka, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa, Burnt Orange Ice Cream (adaptacja z książki kucharskiej dla smakoszy), oraz Burnt Orange Texan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzień wcześniej przygotuj pomarańcze: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść 1/2 szklanki cukru na talerzu. Masło natrzeć na pomarańcze, a następnie zwinąć w cukier.
Wlać niewykorzystany cukier z płyty do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia i wstrząsnąć nim, aby pokryć dno patelni.
Umieść pomarańcze na patelni i piecz, przesuwając je raz, aby rozbić nie roztopiony cukier, aż zaczną kolorować, a część cukru na patelni zacznie się topić, 15 do 20 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika (pozostawiając włączony piekarnik), a za pomocą szczypiec i ostrego noża ostrożnie ćwiartuj pomarańcze.
Umieść ćwiartki, skórkę do góry, na patelni do pieczenia i piec, aż skórka będzie ciemnobrązowa, o 35 protokół.
Niech pomarańczowe ćwiartki lekko ostygną.
Usuń skórkę z 4 rumianych ćwiartek, odrzucając miąższ. Pozostaw pozostałe 4 ćwiartki nienaruszone.
Połączyć skórkę pomarańczową, 4 nienaruszone ćwiartki, cukier z patelni i pozostałe 2 szklanki cukru w robocie kuchennym i puree. Przecedzić puree do pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Puree z pomarańczy umieścić w rondlu na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu.
Podczas gdy puree pomarańczowy jest ogrzewanie, ubić śmietanę, pół na pół, nasiona wanilii, i żółtka razem w dużej misce. Następnie, stale ubijając, powoli dodaj gorący puree pomarańczowy.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, 3 do 4 godzin.
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika, przykryć i przechowywać w zamrażarce, aż będą gotowe do podania.
* Don ' t throw away those scraped-out vanilla beans!
Umieść je w dużym słoiku, dodaj 4 do 6 szklanek cukru granulowanego, przykryj słoik i pozostaw na 3 tygodnie, aby uzyskać cukier waniliowy. Gdy używasz cukru, dodawaj więcej do słoika. Fasola będzie trwać w nieskończoność.
Recipe from TEN: All the Foods we Love, Ten Recipes for Each by Sheila Lukins (Workman Publishing, 2008).