Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa

Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa
Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa wymagają około 45 minut od początku do końca. Na 1,39 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 5. Jedna porcja zawiera 1053 kalorii, 6G białka, oraz 68 g tłuszczu. Mieszanka ciężkiej śmietany, pomarańczy pępka, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Przypalone pomarańczowe lody Billa Grossa, Burnt Orange Ice Cream (adaptacja z książki kucharskiej dla smakoszy), oraz Burnt Orange Texan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej przygotuj pomarańcze: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
Umieść 1/2 szklanki cukru na talerzu. Masło natrzeć na pomarańcze, a następnie zwinąć w cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Wlać niewykorzystany cukier z płyty do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia i wstrząsnąć nim, aby pokryć dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Umieść pomarańcze na patelni i piecz, przesuwając je raz, aby rozbić nie roztopiony cukier, aż zaczną kolorować, a część cukru na patelni zacznie się topić, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjmij patelnię z piekarnika (pozostawiając włączony piekarnik), a za pomocą szczypiec i ostrego noża ostrożnie ćwiartuj pomarańcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Umieść ćwiartki, skórkę do góry, na patelni do pieczenia i piec, aż skórka będzie ciemnobrązowa, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
7
Niech pomarańczowe ćwiartki lekko ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
8
Usuń skórkę z 4 rumianych ćwiartek, odrzucając miąższ. Pozostaw pozostałe 4 ćwiartki nienaruszone.
9
Połączyć skórkę pomarańczową, 4 nienaruszone ćwiartki, cukier z patelni i pozostałe 2 szklanki cukru w robocie kuchennym i puree. Przecedzić puree do pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Puree z pomarańczy umieścić w rondlu na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree PomarańczowePuree Pomarańczowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Podczas gdy puree pomarańczowy jest ogrzewanie, ubić śmietanę, pół na pół, nasiona wanilii, i żółtka razem w dużej misce. Następnie, stale ubijając, powoli dodaj gorący puree pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree PomarańczowePuree Pomarańczowe
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, 3 do 4 godzin.
4
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
5
Przenieść lody do pojemnika, przykryć i przechowywać w zamrażarce, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1
* Don ' t throw away those scraped-out vanilla beans!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
2
Umieść je w dużym słoiku, dodaj 4 do 6 szklanek cukru granulowanego, przykryj słoik i pozostaw na 3 tygodnie, aby uzyskać cukier waniliowy. Gdy używasz cukru, dodawaj więcej do słoika. Fasola będzie trwać w nieskończoność.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Około 6 Szklanek (1,5 Litra) WodyOkoło 6 Szklanek (1,5 Litra) Wody
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
Recipe from TEN: All the Foods we Love, Ten Recipes for Each by Sheila Lukins (Workman Publishing, 2008).
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn