Przypadkowy Indyk
Przypadkowy Indyk to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 594 kalorie, 84g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.67 za porcję. Mieszanka masła, cebula, Skórka z cytryny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Przypadkowy Indyk, Accidental Mocha Mousse, oraz Tapsilog i przypadkowe tapa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dwa lub trzy dni przed planowanym upieczeniem indyka, połącz 3 łyżki soli, rozmaryn i skórkę z cytryny. Umyć indyka wewnątrz i na zewnątrz, dobrze osuszyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posypać 1 łyżkę mieszaniny soli w jamie indyka i pocierać resztę na skórze, w tym pod skrzydłami i nogami.
Umieść indyka w płytkim naczyniu, aby złapać wszelkie kapanie i owinąć całość szczelnie folią. Przechowywać w lodówce przez jeden lub dwa dni. Dzień przed planowanym upieczeniem indyka wyjmij folię i zostaw w lodówce. Skóra wyschnie i stanie się trochę przezroczysta.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. upewnij się, że piekarnik jest bardzo czysty!
W jamie umieścić cebulę, cytrynę i tymianek. Zwiąż nogi razem ze sznurkiem kuchennym i zwiąż skrzydła blisko ciała.
Indyka posmarować masłem i posypać solą i pieprzem.
Piecz indyka przez 45 minut, wkładając go najpierw do pieca. Obniżyć temperaturę do 325 stopni F i piec przez około kolejną godzinę, aż do 165 stopni F dla piersi i 180 stopni F w udzie na termometrze natychmiastowego odczytu.
Wyjąć z piekarnika, przykryć indyka szczelnie folią aluminiową i odstawić na 20 do 30 minut. Pokrój i podawaj z sokami na patelni.