Przeróbka Enchiladas z kurczakiem i serem
Makeover Chicken Cheese Enchiladas to przepis bezglutenowy na 6 porcji. To danie główne ma 383 kalorie , 42 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 3,48 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, pierś z kurczaka, papryczki chili i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Niewielu osobom naprawdę podobało się to meksykańskie danie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 64% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Authentic Chicken Enchiladas i French Inspired Poblano Crepe 'Enchiladas', aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj śmietanę, zupę, papryczki chili i oliwki. Odłóż 1-1/2 szklanki na posypkę.
Do pozostałej części zupy dodaj kurczaka, pół szklanki sera Monterey Jack i pół szklanki sera cheddar.
Nałóż około 1/3 szklanki mieszanki z kurczakiem na środek każdej tortilli; ciasno zwiń.
Umieścić stroną ze szwem do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali, posmarowanym sprayem do pieczenia. Na wierzchu umieścić odłożoną mieszankę zupy.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35 minut.
Posyp resztą sera i posyp cebulą.
Piecz jeszcze przez 10–15 minut lub do momentu roztopienia się sera.