Przerobić wskazówki na pewno.Galaretka gotowana dżem lub galaretka

Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Przerobić wskazówki na pewno.Galaretka gotowane dżem lub galaretka może być świetny przepis, aby spróbować. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pektynę z owoców galaretki, dżem, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Jasne.Galaretka Jalapeño galaretka, Jasne.Galaretka z czarnego bzu, oraz Furr ' s Fruit Punch Jell-O Salad-zrób orzeźwiającą sałatkę Galaretkową, dodając kilka dodatkowych składników.
Instrukcje
Przygotować słoik: umyć pół słoika kufla i przykręcić taśmę w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą jedną płaską pokrywkę w rondlu od ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Przygotować mieszaninę pektyn: stopniowo dodawać pektynę do wody w małych ilościach (1-qt.) rondel, stale mieszając. Zagotować na średnim ogniu; zagotować 2 min., ciągle mieszając.
Przygotuj partię próbną: Zmierz dżem lub galaretkę, cukier i 1 łyżkę. mieszaniny pektyn na małe (1-qt.) rondel. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Gotować 30 sek.; ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką. Natychmiast wlać do wysterylizowanego słoika. Przykryć i odstawić do 24 godzin, aby sprawdzić zestaw dżemu lub galaretki. W międzyczasie przechowuj pozostałą mieszaninę pektyn w lodówce. Słoik dżemu lub galaretki z próbnej partii przechowywać w lodówce.
Przygotować pozostałą partię: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostałą partię w odstępie od 6 do 8 qt. stockpot, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i stosując te same wskazówki, jak w przypadku partii próbnej z wyżej wymienionymi środkami cukru i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki. Chochla do sterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki procesowe: Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy wypełniony wodą, aby gotować na wolnym ogniu.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min. dla galaretki; 10 min. na dżem.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środek pokrywki. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.) Wyrzucić resztki mieszaniny pektyn.