Przerobić wskazówki na pewno.Galaretka gotowana dżem lub galaretka

Przerobić wskazówki na pewno.Galaretka gotowana dżem lub galaretka
Przerobić wskazówki na pewno.Galaretka gotowane dżem lub galaretka może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swój pojemnik na przyprawy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 1201 kalorii. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz surowo-galaretkę pektynę owocową, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Jasne.Galaretka Jalapeño galaretka, Jasne.Galaretka z czarnego bzu, oraz Furr ' s Fruit Punch Jell-O Salad-zrób orzeźwiającą sałatkę Galaretkową, dodając kilka dodatkowych składników.

Instrukcje

1
Przygotować słoik: umyć pół słoika kufla i przykręcić taśmę w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Zalać wrzącą wodą jedną płaską pokrywkę w rondlu od ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
Przygotować mieszaninę pektyn: stopniowo dodawać pektynę do wody w małych ilościach (1-qt.) rondel, stale mieszając. Zagotować na średnim ogniu; zagotować 2 min., ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia.
7
Przygotuj partię próbną: Zmierz dżem lub galaretkę, cukier i 1 łyżkę. mieszaniny pektyn na małe (1-qt.) rondel. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Gotować 30 sek.; ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
GalaretkaGalaretka
CukierCukier
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką. Natychmiast wlać do wysterylizowanego słoika. Przykryć i odstawić do 24 godzin, aby sprawdzić zestaw dżemu lub galaretki. W międzyczasie przechowuj pozostałą mieszaninę pektyn w lodówce. Słoik dżemu lub galaretki z próbnej partii przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
GalaretkaGalaretka
DżemDżem
9
Przygotować pozostałą partię: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostałą partię w odstępie od 6 do 8 qt. stockpot, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i stosując te same wskazówki, jak w przypadku partii próbnej z wyżej wymienionymi środkami cukru i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki. Chochla do sterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
GalaretkaGalaretka
CukierCukier
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
ChochlaChochla
10
Słoiki procesowe: Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy wypełniony wodą, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
12
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min. dla galaretki; 10 min. na dżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
DżemDżem
13
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środek pokrywki. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.) Wyrzucić resztki mieszaniny pektyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia3
Magazyn