Przepyszna Szarlotka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać przepyszne Szarlotka spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 289 kalorii, 1G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną gałkę muszkatołową, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przepyszna Szarlotka, Naprawdę Przepyszna Szarlotka, oraz Przepyszny Sernik Jabłkowo-Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać 2 szklanki mąki i 1 łyżeczkę soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll jeden okrągły ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz ciasto. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
W dużej misce, wymieszać cukier, 1/4 szklanki mąki, cynamon, gałka muszkatołowa i 1/8 łyżeczki soli. Wymieszaj jabłka, aż dobrze wymieszasz. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Masło pokroić na małe kawałki; posypać nadzieniem. Trim zwisające krawędzi ciasta 1/2 cala od krawędzi płyty.
Drugą rundę ciasta rozwałkować na 10-calową okrągłą. Złóż na cztery części i wytnij szczeliny, aby para mogła uciec. Rozłóż górne ciasto nad nadzieniem; trim zwisająca krawędź 1 cal od krawędzi płyty. Złóż i zwiń górną krawędź pod dolną krawędzią, naciskając na obręcz, aby uszczelnić; flet w razie potrzeby. Pokrywaj krawędź paskiem folii od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 40 do 50 minut lub aż skorupa jest brązowy i sok zaczyna bańki przez szczeliny w skorupie, usuwając folię na ostatnie 15 minut pieczenia.
Podawać na ciepło w razie potrzeby.