Przepiórki z karczochami: Quaglie Coi Carciofi
Przepiórki z karczochami: Quaglie Coi Carciofi jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 4,61 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 48g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, przepiórki, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quaglie con Pancetta (Przepiórka z pancettą), Carciofi Ripieni (Karczochy Nadziewane), oraz Carciofi Ripieni: Karczochy Nadziewane podobnych receptur.
Instrukcje
Marynować przepiórki w marynacie przez 1 do 2 godzin.
Każdą przepiórkę doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem, a każdą owinąć plasterkiem prosciutto, zabezpieczając wykałaczkami. W 14 do 16-calowej patelni saute rozgrzej oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj przepiórki, po kilka na raz, i brązowy na dużym ogniu, dodając trochę wina z każdej partii przepiórek. Gdy ostatnia partia jest rumiana, wróć wszystko na patelnię i dodaj karczochy i czosnek.
Dodaj więcej wina, jeśli to konieczne, aby utrzymać wilgoć na patelni, i gotuj, przykryte, aż przepiórki i karczochy będą miękkie.
W misce wystarczająco dużej, aby pomieścić zarówno marynatę, jak i przepiórkę, wymieszaj wszystkie składniki razem.