Przepis Na Pieczonego Kurczaka W Stylu Hiszpańskim

Przepis na pieczonego kurczaka w stylu hiszpańskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 863 kalorie, 55g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz młode ziemniaki, paprykę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky Spanish-Style Patelnia Pieczona, Pieczona noga z jagnięciny w stylu przepisu Bordeaux, oraz Pieczeń z kurczaka i ziemniaków po hiszpańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Masło pokroić na małe kawałki i umieścić w misce.
Dodaj paprykę, skórkę z cytryny, oregano i czosnek i zgnieść wszystkie składniki razem, aż masło jest miękkie i wszystko jest dobrze włączone. Masło doprawić solą i pieprzem. Rozetrzyj masło na całej skórze kurczaka i pod skórą, jeśli chcesz.
Umieść ptaka na głębokiej patelni do pieczenia.
Skropić kurczaka oliwą z oliwek i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut, a następnie obrócić piekarnik do 191°. pamiętaj, aby podlewać kurczaka masłem, z których część roztopi się na patelni, co 20 do 30 minut.Zrobić pieczone warzywa. W dużej misce, połączyć wszystkie warzywa i płaszcz dobrze w papryce, oregano, sól i pieprz oraz oliwa z oliwek.Gdy kurczak będzie gotowany przez 40 minut, wyjmij go z piekarnika i rozrzuć warzywa na zewnątrz. To będzie dobry czas, aby ponownie podlać ptaka i pokryć wszystkie warzywa w kapiących. Powrót patelni do piekarnika i gotować przez pozostałe 45 minut. Jeśli warzywa wyglądają tak, jakby były przebarwiające, umieść arkusz folii na patelni na ostatnie 20 minut gotowania.Gdy czas się skończy, sprawdź, czy wszystko jest idealnie ugotowane,a następnie wyjmij kurczaka z patelni i pozostaw na co najmniej 10 minut. Przechowywać warzywa ciepłe w niskim piekarniku. Wyrzeźbić i podawać z warzywami i wszystkie piękne kapieli patelni.Wypróbuj te Łatwe Przepisy kurczaka na Food Republic: piwo może kurczaka Przepis
Imbir-Czosnek Pół Kurczaka Przepis
Pieczony Kurczak Z Sosem Czosnkowym Przepis