Przegrzebki z sosem jabłkowym
Przegrzebki z sosem jabłkowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, sól koszerna, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki I Sos Z Zielonego Jabłka, Zapiekane przegrzebki na szpinaku z sosem śmietanowym jabłkowo-Brandy, oraz Jedna Patelnia Jabłko Cynamon Kotlety Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rdzeń 1 jabłko; pokroić w kostkę 1".
Wstawić blender z sokiem z cytryny i 1/4 szklanki wody; przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić sok przez sito z drobnymi oczkami do małej miski. Obrać, rdzeń i pokroić Pozostałe jabłko w kostkę 1/4".
Dodaj do miski. Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogrzaniu. Doprawić przegrzebki solą i papryką. Praca w partiach, gotować przegrzebkiuntil złoty brąz i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę.
Przenieść na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodaj masło do patelni. Gotować, skrobanie upbrown bits z dna patelni.
Dodreserved mieszanie jabłek i gotować, mieszającczęsto, aż sok zgęstnieje i apleppieces są miękkie, o 4 protokół. Łyżka przegrzebków; wierzch z kiełkami i przyprawami z solą i pieprzem.
W porcji: 240 kalorii, 11 g tłuszczu, 2 g błonnika
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.