Przegrzebki Z Sałatką Z Rukoli
Przegrzebki z sałatką z rukoli to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szczypiorku, ogórków kirby, rzodkiewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Spróbuj Przegrzebki cytrynowe z sałatką z grejpfruta, pomarańczy i rukoli, Pieczone przegrzebki i ostrygi z rukolą, oraz Zupa krem z rukoli z zapiekanymi przegrzebkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować boczek w średniej patelni nonstick, aż chrupiące.
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu do drenażu; zarezerwuj patelnię.
Podziel rukolę, ogórki i rzodkiewki między talerze.
Doprawić mąkę solą i pieprzem w płytkim naczyniu. Wyrzucić wszystkie, ale 1 łyżka kapie z boczku z patelni, dodać 1 łyżka oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu. Praca w partiach, wrzucić przegrzebki w mące i gotować, aż złoty na dnie, o 2 protokół. Obróć i gotuj na złoty kolor z drugiej strony, o 2 Więcej minut (dodaj 1 łyżkę oleju, jeśli to konieczne).
Ułóż przegrzebki na sałatki.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i sok z cytryny na patelni, a następnie usunąć z ognia i dodać 1 do 2 łyżki wody, wirowanie patelni do uwolnienia rumiane kawałki. Pokruszyć boczek i dodać do patelni wraz ze szczypiorkiem, i sól i pieprz do smaku; wirować do połączenia, a następnie wlać na sałatki.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.