Przegrzebki z Miso, imbirem i grejpfrutem
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 367 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, liście tymianku i oregano, pastę miso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Spróbuj Przegrzebki Miso, Przegrzebki z grejpfrutem i boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem grejpfrutowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wycisnąć sok z połowy grejpfruta i rezerwy. Małym, ostrym nożem pokroić skórkę z drugiej połowy, aż do miąższu (odrzucić skórki), a następnie przeciąć między membranami wewnętrznymi, aby uwolnić pół segmentów do małej miseczki.
W blenderze wirować sok grejpfrutowy, miso, ocet ryżowy i sake, aż będzie gładka.
W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać szalotki i imbir i posypać solą i pieprzem. Mieszać często, aż szalotki są kulejące, 3 do 4 minut.
Wlać mieszaninę miso i mieszać, aż sos będzie bulgotał i lekko zgęstniał, 2 do 3 minut.
Na talerzu wymieszaj mąkę, tymianek, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Płaszcz przegrzebki w mieszaninie.
Wlać olej do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu i przechylić patelnię, aby pokryć. Gdy gorące, ustawić przegrzebki w patelni, odstępy równomiernie. Gotować, obracając każdy przegrzebek raz z kleszczami, aż złoty brąz po obu stronach i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), o 4 minut w sumie.
Wlać mieszaninę miso do patelni i wymieszać, skrobając dno patelni, aby uwolnić rumiane kawałki, aż do bulgotania, około 1 minuty.
Zalać sosem wokół przegrzebki i top z zastrzeżone segmenty grejpfruta i szczypiorek.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.