Przegrzebki z makaronem szpinakowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj przegrzebków z makaronem szpinakowym. Ten przepis pescatarian służy 5 i kosztuje 2,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 9g tłuszczu i w sumie 382 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś makaron szpinakowy, przegrzebki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Makaron kokosowy z przegrzebkami, Przegrzebki z pięcioma przyprawami z makaronem, oraz Makaron Mandarynkowo-Sezamowy Z Przegrzebkami.
Instrukcje
Do miski włożyć przegrzebki i mleko; odstawić.
W rondelku dusić pomidory przez 3 minuty.
Usuń pomidory łyżką cedzakową i odłóż na bok. Doprowadź płyn pomidorowy do wrzenia; gotuj bez przykrycia, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj liść laurowy, sól, pieprz i pomidory; odstawić. Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie odcedź przegrzebki; poklep ręcznikami papierowymi do wyschnięcia. Lekko posmaruj przegrzebki mąką.
Na dużej patelni ugotuj przegrzebki i czosnek na maśle, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, około 4 minut. Odrzuć liść laurowy; Dodaj do przegrzebków.
Odcedź makaron; wrzucić przegrzebki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje najlepsze typy przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Możesz spróbować Sur de los Andes Pinot Noir Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Sur de los Andes Pinot Noir Reserva]()
Sur de los Andes Pinot Noir Reserva