Przegrzebki z mąki kukurydzianej z miętowym Chimichurri
Przepis mąka kukurydziana-Crusted przegrzebki z miętą Chimichurri jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 97 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, sok z limonki, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Arbuzowa sałatka z fetą z mąką kukurydzianą smażone przegrzebki, Sum Z Mąki Kukurydzianej, oraz Cornmeal-Crusted Walleye dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pierwsze 9 składników w robocie kuchennym; proces aż drobno posiekane. Odstawić.
Mąkę kukurydzianą umieścić w płytkim naczyniu. Zagrzebać przegrzebki w mączce kukurydzianej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki; gotować 3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać z chimichurri, i udekorować paski cebuli, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.