Przegrzebki z kompot cep & kasztany
Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać kasztany, ząbki czosnku, przegrzebki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Zupa Dyniowa Z Kompot Żurawinowy I Pieczone Kasztany, Wieprzowina i kasztany, oraz Kasztany W Karmelu Sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę masła podgrzej w średnim rondlu i potrzyj cebulę i czosnek przez 5 minut. W międzyczasie usuń łodygi cepów z głów, pokrój je na kawałki, przeciąć głowy na pół i odstawić. Posiekane łodygi wymieszać z cebulą, podgrzać i smażyć przez 2 minuty, aż będą zabarwione.
Wlać wino i zmniejszyć o połowę.
Dodać kasztany, 2 gałązki tymianku i 400ml / -10°l oz wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
Rozgrzać olej na dużej patelni. Umieścić w głowach cep, wyciąć bok w dół, na zewnątrz, a następnie przegrzebki w centrum. Smażyć na dużym ogniu przez 1 min z każdej strony, aż uzyska złoty kolor. Obrócić i smażyć jeszcze 2 min.
Posypać liśćmi tymianku, doprawić, jeśli chcesz i wyłączyć ogień.
Wyjąć tymianek i wymieszać w drugiej połowie masła. Łyżka kompot do czterech głębokich płyt i góry z przegrzebków i smażone ceps.