Przegrzebki z kapustą i kaparami
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 295 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, ocet jabłkowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przegrzebki Z Kaparami, Przegrzebki z kaparami i pomidorami, oraz Przegrzebki z cytryną i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać cukrem i gotować, aż po prostu zmieni kolor na złoty.
Dodać kapustę i 1/2 łyżeczki soli, przykryć i gotować, aż zwiędną, o 5 protokół.
Dodaj bulion i kontynuuj gotowanie, przykryte, aż będzie chrupiące, kolejne 15 minut. Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Kapustę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wytrzeć patelnię, następnie dodać pozostałe 6 łyżki masła i stopić na średnim ogniu.
Brush przegrzebki z niektórych masła i doprawić solą i pieprzem; ułóż w jednej warstwie nad kapustą w naczyniu zapiekanki i pieczenia, aż Firma, 5 do 7 protokół.
W międzyczasie, nadal gotować masło na małym ogniu, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż tosty i pachnące, 5 protokół.
Dodaj kapary, rodzynki i ocet (uważaj-masło może się spienić i pęcherzykować); obracaj patelnię, aż rodzynki będą pulchne. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel przegrzebki i kapustę między talerze.
Dodać pietruszkę do sosu i łyżką na przegrzebki.
Zdjęcia Antonis Achilleos