Przegrzebki z izraelskim kuskusem
Przegrzebki z izraelskim kuskusem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 588 kalorii, 25g białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz perłowy kuskus, czosnek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z izraelskim kuskusem, Kuskus w kolorze różowym (kuskus Izraelski z burakami i orzechami włoskimi), oraz Izraelska Tabbouleh Kuskus.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować wodę i wymieszać kuskus, 1 łyżkę masła i sól do wrzącej wody. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż kuskus będzie miękki i pulchny, około 10 minut.
W rondlu na średnim ogniu podgrzać pozostałą 1 łyżkę masła i oliwy z oliwek. Białe wino, parmezan, czosnek i pietruszkę wymieszać na gorący olej i masło. Gotować i mieszać, aż pietruszka będzie miękka i zwiędła, 3 do 5 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i dodać przegrzebki do sosu; gotować, aż przegrzebki po prostu stać się nieprzezroczyste, 3 do 4 protokół. Podziel kuskus na talerze i każdą porcję uzupełnij przegrzebkami w sosie.
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką parmezanu i szczyptą świeżej pietruszki.