Przegrzebki południowo-zachodnie
Southwestern Scallops wymaga około 20 minut od początku do końca. Za 1,98 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 134 kalorie , 14 g białka i 6 g tłuszczu . Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, pieprzu, przegrzebków morskich i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, podstawową i przyjazną dla fodmap . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Podobne przepisy obejmują smażone przegrzebki z południowo-zachodnią sałatką ryżową , smażone przegrzebki z południowo-zachodnią sałatką ryżową i południowo-zachodnią kanapkę Rachel z południowo-zachodnią sałatką: wyzwanie najodważniejszej wspornikowej głowy dzika .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj chili w proszku, kminek, sól i pieprz. Osuszyć przegrzebki papierowymi ręcznikami. Natrzyj mieszankę przyprawową przegrzebkami.
Na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu rozpuść 1 łyżkę masła. Gotuj przegrzebki przez 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą nieprzezroczyste i złocistobrązowe.
Zdejmij z patelni; trzymaj się ciepło.
Dodaj wino do patelni, mieszając, aby poluzować wszelkie przyrumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę. Mieszaj resztę masła, aż się rozpuści.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje ulubione przegrzebki. Chardonnay i chenin blanc świetnie komponują się z grillowanymi lub smażonymi przegrzebkami. Jeśli do przegrzebków dodajesz bekon lub inne wędliny, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Możesz spróbować Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 315 dolarów za butelkę.
![Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir]()
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir