Przegrzebki, Polenta, Demi-Glace
Need a bezglutenowa i pescatariańska przystawka? Zapiekane przegrzebki, Polenta, Demi-Glace mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jeśli masz bulion cielęcy, bulion z kurczaka, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Demi-Glace, Wołowina Demi-Glace, oraz Kurczak z pieczarkami i figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Polenta: doprowadzić czas do gotować na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średniego. Następnie dodać mąkę kukurydzianą i gotować ruchem mieszającym, aż zgęstnieje, 12 do 15 protokół. Następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj masło, natkę pietruszki i tymianek i zakończ gotowanie, aż krem zostanie wchłonięty, 3 do 4 minut. Polenta powinna być półtwarda i kremowa; poziom cieczy będzie się różnić w zależności od wilgotności mączki kukurydzianej.
Do sosu: w małym rondlu na średnim ogniu, doprowadzić bulion cielęcy na wolnym ogniu. Następnie dodaj śmietanę i czosnek. Zmniejszyć ogień do średniego i pozostawić na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut.
Wyjmij z ciepła i przytrzymaj do poszycia.
Dodać olej do dużej patelni saute na dużym ogniu i doprowadzić do granicy palenia. Podczas tego procesu, umieścić ręczniki papierowe w dół na płaskim blacie, a następnie umieścić przegrzebki na ręczniki i osuszyć.
Wymieszać sól i pieprz razem. Gdy patelnia jest gorąca, posypać obie strony przegrzebków z mieszaniną soli i pieprzu. Następnie dodać do patelni i zapiekać pierwszą stronę, O 2 protokół. Zmniejsz ciepło i Odwróć, aby przesączyć drugą stronę na ostatnie 1 do 1 1/2 minuty. Po ugotowaniu, usunąć przegrzebki z patelni i służyć na szczycie polenta. Finisz sosem demi-glace i udekoruj szczypiorkiem
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.