Przegrzebki morskie z Coulis kukurydzianym i pomidorami
Przegrzebki morskie z Coulis kukurydzianym i pomidorami to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz szalotkę, czosnek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Przegrzebki morskie z Coulis kukurydzianym i pomidorami, Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, oraz Papryka-Crusted Przegrzebki Z Pieczoną Czerwoną Papryką Coulis.
Instrukcje
Gotować szalotkę i czosnek w 2 łyżeczki oleju w małej patelni na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 1 minutę.
Dodać kukurydzę, bazylię, sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie miękka i zacznie lekko brązowieć na brzegach, o 4 protokół.
Dodaj mleko i zeskrobać wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, a następnie usunąć z ognia.
Przecier mieszamy w blenderze ze średnią prędkością do bardzo gładkiej, około 1 minuty. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do małego rondla, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Przykryj coulis, aż będzie gotowy do podania.
W misce wrzucić pomidory z natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku.
Pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w 12-calowej patelni nonstick heavy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć połowę przegrzebków, obracając się raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 4 do 5 minut w sumie.
Przekładamy na talerz i utrzymujemy ciepło, luźno przykryte folią. Podsmażyć Pozostałe przegrzebki w ten sam sposób.
Podgrzać coulis na małym ogniu, przykryć, a następnie łyżką 2 łyżki na środku każdej z 6 płyt. Ułóż 5 przegrzebków na talerz w kółko na coulis, a następnie łyżka pomidorów do środka.
Każda porcja zawiera około 222 kalorii i 5 gramów tłuszczu.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.