Przegrzebki morskie w glazurze karmelowej

Przegrzebki morskie w glazurze karmelowej
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj przegrzebki morskie w glazurze karmelowej. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 545 kalorii, 15 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 2,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka migdałów, masła, syropu kukurydzianego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pescatariańską. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Przegrzebki morskie glazurowane sojowo-balsamiczną, Przegrzebki morskie glazurowane sojowo-imbirową z warzywami do smażenia na patelni i Książka Cooka: Zwęglone przegrzebki morskie z wędzoną solą morską.

Instrukcje

1
W małym rondlu na małym ogniu wymieszaj 3 łyżki cukru, wodę i syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Rezerwa.
3
Dodaj olej i masło do rondla na średnim ogniu. Posolić i popieprzyć przegrzebki morskie i dodać na patelnię. Posyp przegrzebki morskie 1/2 szklanki cukru. Pozwól przegrzebkom zrumienić się i skarmelizować z obu stron. Doprawić solą i pieprzem. Nałóż odrobinę glazury na wierzch każdego przegrzebka i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Na patelnię wlać oliwę i rozpuścić 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Na patelnię włóż cebulę i cukier. Wymieszaj i poczekaj, aż karmelizuje się na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj fasolkę szparagową, resztę masła i pokrojone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
4
Wymieszaj składniki razem. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to świetny wybór na przegrzebki. Chardonnay i chenin blanc świetnie komponują się z grillowanymi lub smażonymi przegrzebkami. Jeśli do przegrzebków dodajesz bekon lub inne wędliny, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Ranczo MacMurray Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn