Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe

Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe
Soi cytrusowe marynowane przegrzebki wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 77 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.68 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, sos sojowy, akompaniament: sałatka soba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe, Przegrzebki marynowane w cytrusach i pieczona czerwona papryka, oraz Przegrzebki Cytrusowe.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy, soki z cytryny i limonki, cukier, imbir i olej sezamowy w szerokiej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CytrynaCytryna
CukierCukier
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodaj przegrzebki i marynować, przykryte, w temperaturze pokojowej, 5 minut z każdej strony (nie marynować dłużej, bo przegrzebki staną się papkowate po ugotowaniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
3
Transfer przegrzebki do talerza i rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Ciepła 1/2 łyżeczka oleju roślinnego w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, 6 do 8 na raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut na każdym z 2 płaskie strony, przeniesienie do płyty jako gotowane. Wytrzeć patelnię i dodać 1/2 łyżeczka oleju między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wytrzeć patelnię ponownie, następnie dodać marynatę i gotować, aż zredukowana do około 1/3 Puchar, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Mżawka przegrzebki z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
7
Każda porcja zawiera około 198 kalorii i 5 gramów tłuszczu.
8
Gourmet

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn