Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe
Soi cytrusowe marynowane przegrzebki wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 77 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.68 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, sos sojowy, akompaniament: sałatka soba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe, Przegrzebki marynowane w cytrusach i pieczona czerwona papryka, oraz Przegrzebki Cytrusowe.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, soki z cytryny i limonki, cukier, imbir i olej sezamowy w szerokiej płytkiej misce.
Dodaj przegrzebki i marynować, przykryte, w temperaturze pokojowej, 5 minut z każdej strony (nie marynować dłużej, bo przegrzebki staną się papkowate po ugotowaniu).
Transfer przegrzebki do talerza i rezerwy marynaty.
Ciepła 1/2 łyżeczka oleju roślinnego w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, 6 do 8 na raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut na każdym z 2 płaskie strony, przeniesienie do płyty jako gotowane. Wytrzeć patelnię i dodać 1/2 łyżeczka oleju między partiami.
Wytrzeć patelnię ponownie, następnie dodać marynatę i gotować, aż zredukowana do około 1/3 Puchar, O 2 protokół.
Mżawka przegrzebki z sosem.
Każda porcja zawiera około 198 kalorii i 5 gramów tłuszczu.