Przegrzebki Imbirowo-Chili
Przegrzebki imbirowo-Chili wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, oliwę z oliwek, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Przegrzebki Imbirowe, Przegrzebki z Orzo, pomidorami i imbirem, oraz Ginger Stir Smażone Przegrzebki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi opłukać, zerwać i wyrzucić twarde końce, a pozostałe łodygi pokroić po przekątnej na kawałki 1 1/2 cala. Dobrze wypłukać przegrzebki i osuszyć; jeśli szerszy niż 1 1/2 cala, przeciąć na pół.
W 12 - calowej patelni nieprzywierającej lub 14-do 15-calowym woku na dużym ogniu, połączyć szparagi i 1/3 szklanki wody. Mieszaj często, aż szparagi będą miękkie-chrupiące po przekłuciu, 3 do 4 minut.
Na patelni, dodać olej, imbir, czosnek, chili jalapeo, i płatki chili. Mieszać, aż skwierczy, o 1 minutę.
Dodaj przegrzebki i mieszać często przez 1 minutę dłużej.
Dodaj wino. Mieszaj, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 2 do 3 minut. Z rowkiem łyżką, przenieść przegrzebki do miski.
Gotować płyn w patelni, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, 5 do 7 minut. Zmniejszyć ogień, dodać masło i mieszać tylko do stopienia, o 1 minutę. Powrót szparagi i przegrzebki do patelni; mieszać aż gorące, o 2 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.