Przegrzebki curry z pomidorami

Przegrzebki curry z pomidorami
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 78 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli $1.5 za porcję spada w budżecie, Curry przegrzebki z pomidorami może być wybitny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju roślinnego, przegrzebki morskie, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przegrzebki curry z pomidorami, Przegrzebki Morskie Curry, oraz Firecracker Curry Przegrzebki Z Linguine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rdzeń pomidory (wyciąć klin w kształcie stożka z końca łodygi), a następnie przeciąć je na pół poziomo. Delikatnie wycisnąć płyn i wstrząsnąć większość nasion. Posiekać ich mięso na kawałki 1/2 cala i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na średnim ogniu przez około 3 protokół. Podczas ogrzewania, posypać przegrzebki z solą i pieprzem i rozprowadzić curry na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PrzegrzebkiPrzegrzebki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać olej, a następnie szybko pogłębiać przegrzebki lekko w curry i dodać je do patelni. Około 2 minut po dodaniu pierwszego przegrzebka, włącz go -; powinien być ładnie rumiany (jeśli nie jest, podnieś trochę ciepło). Gdy przegrzebki są wszystkie rumiane i odwrócił, gotować przez kolejną minutę, a następnie dodać pomidory i śmietanę, jeśli używasz go (jeśli używasz jogurt, obniżyć ogień natychmiast; nie może gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PomidorPomidor
JogurtJogurt
KremKrem
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Pomidory rozgrzać, następnie posmakować i w razie potrzeby dodać więcej soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
5
Posypać sokiem z limonki, wymieszać z kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
6
Klucze Do Sukcesu
7
Ponieważ używasz dużej ilości curry tutaj, nie powinno być super gorąco. (To oczywiście kwestia gustu, ale wolę łagodne, słodkie curry.) Sam proszek musi być dość drobny; jeśli jest zbyt szorstki, otrzymana skorupa będzie bardziej ziarnista niż chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
8
Pogłębiać przegrzebki lekko w curry, nie tak mocno jak w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Zachowaj przegrzebki rzadkie; są w najlepszej formie i całkowicie bezpieczne, tak długo, jak są świeże.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
10
Smak
11
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
12
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn