Przegrzebki curry z pomidorami
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 78 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli $1.5 za porcję spada w budżecie, Curry przegrzebki z pomidorami może być wybitny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju roślinnego, przegrzebki morskie, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przegrzebki curry z pomidorami, Przegrzebki Morskie Curry, oraz Firecracker Curry Przegrzebki Z Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rdzeń pomidory (wyciąć klin w kształcie stożka z końca łodygi), a następnie przeciąć je na pół poziomo. Delikatnie wycisnąć płyn i wstrząsnąć większość nasion. Posiekać ich mięso na kawałki 1/2 cala i odstawić.
Rozgrzać 12-calową patelnię nonstick na średnim ogniu przez około 3 protokół. Podczas ogrzewania, posypać przegrzebki z solą i pieprzem i rozprowadzić curry na talerzu.
Dodać olej, a następnie szybko pogłębiać przegrzebki lekko w curry i dodać je do patelni. Około 2 minut po dodaniu pierwszego przegrzebka, włącz go -; powinien być ładnie rumiany (jeśli nie jest, podnieś trochę ciepło). Gdy przegrzebki są wszystkie rumiane i odwrócił, gotować przez kolejną minutę, a następnie dodać pomidory i śmietanę, jeśli używasz go (jeśli używasz jogurt, obniżyć ogień natychmiast; nie może gotować).
Pomidory rozgrzać, następnie posmakować i w razie potrzeby dodać więcej soli i pieprzu.
Posypać sokiem z limonki, wymieszać z kolendrą i podawać.
Ponieważ używasz dużej ilości curry tutaj, nie powinno być super gorąco. (To oczywiście kwestia gustu, ale wolę łagodne, słodkie curry.) Sam proszek musi być dość drobny; jeśli jest zbyt szorstki, otrzymana skorupa będzie bardziej ziarnista niż chrupiąca.
Pogłębiać przegrzebki lekko w curry, nie tak mocno jak w mące.
Zachowaj przegrzebki rzadkie; są w najlepszej formie i całkowicie bezpieczne, tak długo, jak są świeże.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.