Przegrzebki Charleston
Przegrzebki Charleston może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka masła, czosnek w proszku, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Charleston Hominy from ' the Lee Bros. Charleston Kitchen, Charleston Cheese Dip, oraz Charleston Cheese Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawić przegrzebki solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, papryką i bazylią. Przegrzebki z mąką.
Saute na patelni, która została lekko pokryta nieprzywierającym sprayem do gotowania i niewielką ilością oliwy z oliwek. Gotować przegrzebki z obu stron, aż zbrązowieje.
Usuń przegrzebki z patelni.
Do kapiących na patelni dodać sherry, szalotki i grzyby; gotować około 3 do 4 minut.
W osobnym rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu i dodać 3 łyżki mąki.
Dobrze wymieszać i gotować przez 2 minuty na małym ogniu, stale mieszając.
Wlać szalotki, grzyby i płyn z przegrzebków do mieszanki mąki.
Dobrze wymieszać. Przegrzebki wymieszać z sosem. (Jeśli zbyt grube, można cienkie z sokiem z małży lub ryby lub kurczaka bulion.)
Przenieś do 4 indywidualnych naczyń do pieczenia, top z serem, i dusić na 1 minutę, aż rumiane.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.