Przegrzebki Bourbon-Boczek
Przegrzebki Bourbon-Bacon to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, bourbon, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Przegrzebki zawijane boczkiem z polewą klonową Bourbon, Boczek Bourbon bataty z grzankami cynamonowymi i masłem Bourbon, oraz Przegrzebki morskie w sosie śmietanowym Bourbon Jalapeno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w misce; dobrze wymieszać.
Dodaj przegrzebki, delikatnie mieszając, aby płaszcz. Przykryć i marynować w lodówce 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Usuń przegrzebki z miski, zastrzegając marynaty.
Każdy plasterek boczku pokroić na 4 kawałki.Zawiń 1 kawałek boczku wokół każdego przegrzebka (boczek może zawijać tylko w połowie przegrzebki, jeśli są bardzo duże). Wątku przegrzebki na 4 (12-calowy) szaszłyki, pozostawiając trochę miejsca między przegrzebki więc boczek będzie gotować.
Umieść szaszłyki na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 8 minut lub aż bekon jest chrupiące i przegrzebki są zrobione, fastrygowanie od czasu do czasu z zarezerwowanej marynaty (czas gotowania będzie się znacznie różnić w zależności od wielkości przegrzebki).
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.