Przegrzebki Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać przegrzebki Au Gratin spróbować. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli, sherry, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Przegrzebki Au Gratin, Zapiekane przegrzebki au Gratin, oraz Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przegrzebki opłukać w zimnej wodzie; dobrze spuścić. Odstawić.
Pieczarki smażyć w 1/4 szklanki oleju na patelni do miękkości.
Grzyby usunąć; odstawić. Rezerwy drippings w patelni.
Połącz mleko i skrobię kukurydzianą, dobrze mieszając, aby usunąć grudki. Wymieszać mieszaninę mleka i pozostały olej do kapieli na patelni.
Dodaj musztardę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelki. Wymieszać przegrzebki, smażone grzyby i sherry.
Wlać mieszaninę do wysmarowanej 1 1/2-kwartowej zapiekanki.
Posypać bułką tartą i serem.
Piec w 375 przez 25 minut lub do lekko rumiane.