Przegrzebek Piccata ze smażonym szpinakiem
Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,22 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wermut, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Scallop Piccata, Przegrzebek Piccatan na anielskich włosach, oraz Flądra Piccata ze szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Na przegrzebki posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj 1 łyżkę oleju rzepakowego do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj przegrzebki; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane i gotowe.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać posiekany czosnek na patelnię; gotować 10 sekund.
Dodaj wermut, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować 2 minuty lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj pietruszkę, świeży sok z cytryny, masło i kapary, mieszając, aż masło się rozpuści.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w patelni na średnim ogniu.
Dodaj szpinak; smażyć 30 sekund lub aż szpinak prawie zwiędnie.
SOS mżawka na przegrzebki; podawać ze szpinakiem.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.