Przegrzebek i Prosciutto Bites
Przegrzebek i Prosciutto Bites wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 8 porcji z 134 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 19 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wino, przegrzebki, wykałaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przegrzebek, Prosciutto i sałatka Mâche, Przegrzebek Kabobs z buraków & Prosciutto, oraz Scallop, Shiitake i Prosciutto Skillet Surprise podobnych receptur.
Instrukcje
Owinąć każdą przegrzebek cienkim plasterkiem prosciutto i zabezpieczyć wykałaczką.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Włóż przegrzebki na patelnię i gotuj przez około 2 minuty z każdej strony. Przyprawić każdą stronę pieprzem podczas gotowania. Po usmażeniu każdej strony posyp białe wino przegrzebkami i gotuj przez kolejne 1 do 2 minut.
Usuń przegrzebki z patelni, aby spuścić na papierowych ręcznikach. Po lekko schłodzeniu przełóż na tacę do serwowania i usuń wykałaczki do serwowania.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub przypalanych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay]()
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Nos otwiera się aromatami cytryny, gruszki, orzecha laskowego i miodu. Bukiet przechodzi w kremowy, średnio mocny łyk oferujący smaki pomarańczy, słodkiej śmietany, wanilii, karmelu i goździków. Równoważenie kwasowości pozostawia wino orzeźwiające, z utrzymującym się wykończeniem i idealne do parowania potraw.Połącz się z bogatymi daniami z owoców morza, takimi jak grillowane krewetki lub owoce morza scampi, ciasto z kurczaka lub kremowe zupy, dania z ryżu lub ziemniaków, świeże sałatki z winegretami i twarde sery, takie jak starzony Biały cheddar.