Przeciery selerowo-korzeniowe i jabłkowe
Seler-korzeń i jabłko Purée może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 214 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś ciężki krem, udekoruj: liście selera, korzeń selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Przecier Z Korzenia Selera I Jabłka, Korzeń selera, kalarepa i przecier jabłkowy, oraz Korzeń Selera, Kalarepa I Przecier Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Korzeń selera obrać ostrym nożem, a następnie pokroić w 1-calowe kostki. Jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy na 1,5 cm kawałki.
Roztopić masło w 6-do 8-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać korzeń selera, jabłka i sól i wymieszać, aby pokryć masłem. Przykryć szczelną pokrywką i gotować (bez dodawania płynu), mieszając od czasu do czasu, aż korzeń selera będzie miękki, od 50 minut do 1 godziny.
Przecier mieszaninę partiami w robocie kuchennym do gładkiej, około 2 minut na partię. Powrót purée do garnka i mieszać w śmietanie, biały pieprz, i gałki muszkatołowej. Podgrzać, przykryty, na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gorący, około 5 minut.
Purée można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać, przykryte, na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gorące, o 15 protokół.