Przecier z pieczonego czosnku i białych warzyw
Purée z pieczonego czosnku i białych warzyw to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pieczenie ziemniaków, śmietanę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczone warzywa z puree z brokułów, Przecier Grochowy z prażonymi warzywami korzeniowymi, oraz Purée z białej fasoli z czosnkowym winegretem i grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć główkę czosnku w folię.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Umieść ziemniaki, rzep, seler i cebulę w dużym holenderskim piekarniku; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Połowę warzyw umieść w robocie kuchennym; procesuj, aż będzie gładki.
Do miski wlać porcjowane warzywa. Powtórz procedurę z pozostałymi warzywami.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać w miąższu czosnku, pured warzyw, i śmietany; gotować 5 minut lub aż dokładnie ogrzane, często mieszając. Wymieszać z octem, solą i pieprzem.