Przecier Z Ciecierzycy
Przecier z ciecierzycy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 230 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liść laurowy, mielony cynamon, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Puree z ciecierzycy z sałatką z kopru włoskiego, Hummus (przecier z ciecierzycy i tahini), oraz Bruschette z przecierem z ciecierzycy i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej średni garnek na średnim ogniu 2 minuty.
Wlać 1/4 szklanki oleju, odczekać 1 minutę, a następnie dodać cebulę, 3 ząbki czosnku, chile, tymianek i liść laurowy. Gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, 3 do 4 minut. Wymieszać z papryką, cynamonem i cayenne; następnie wymieszać ciecierzycę i 2 łyżki. woda. Gotować na małym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, 10 minut do mieszania smaków. Doprawić solą i ostudzić.
Wir mieszaniny ciecierzycy w robocie kuchennym z 2 łyżkami. więcej wody, sól i pieprz do smaku, tahini, kminek, pozostały czosnek i 2 łyżki. olej. Czysta, aż będzie gładka, 7 do 8 minut, wirując do 2 łyżek. więcej oleju i 1/3 szklanki wody, aby uzyskać gładką, błyszczącą konsystencję.
Podawać w temperaturze pokojowej.