Prowansalskie żeberka z oliwkami i ziołami

Prowansalskie żeberka z oliwkami i ziołami
Prowansalskie żeberka z oliwkami i ziołami to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 113g tłuszczu, oraz w sumie 1411 kalorii. Na 6,52 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz polentę, cebulę, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Jedz Za Osiem Dolców: Żeberka Prowansalskie, Sałatka z ciecierzycy z ziołami prowansalskimi i oliwkami, oraz Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać razem mąkę z 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w misce. Pat żebra suche i lekko pogłębiać w mieszaninie mąki, strącając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim 6-do 8-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż połyskuje. Żeberka brązowe w 3 partiach, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przenieść jako rumiane na talerz. Wyrzucić tłuszcz z puli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Cebulę, marchew i seler ugotować w pozostałych 2 łyżkach oleju z 1/2 łyżeczki soli na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczną brązowieć, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać czosnek i zioła i gotować, często mieszając, aż czosnek zmięknie i pachnące, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ZiołaZioła
7
Dodaj wino i gotuj, aż zmniejszy się o połowę, około 8 minut, następnie wymieszaj bulion, pomidory z sokiem i octem i przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
OcetOcet
BulionBulion
WinoWino
8
Powrót żeberka do garnka. Przykryć pokrywką, następnie umieścić w piekarniku i dusić, aż żeberka będą przetargu widłowego, 3 do 3 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
9
Żeberka przełożyć łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Odstawić płyn do gotowania na krótko, a następnie odtłuścić tłuszcz od góry. Wymieszać z oliwkami. W razie potrzeby dostosuj przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
OliwkiOliwki
11
Powrót mięsa do garnka. Przed podaniem zetrzeć skórkę z pomarańczy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
* Żeberka można dusić do 3 dni wcześniej. Po duszeniu doprowadzić do temperatury pokojowej, odsłonięty, a następnie schłodzić, przykryć.* Zamiast dużego ciężkiego garnka, można użyć 12-calowej ciężkiej patelni do brązowego żeberka i gotować warzywa, przenosząc je jako rumiane na małą niereaktywną patelnię do pieczenia. Rozpuścić patelnię z winem, a następnie wlać do patelni z pozostałymi składnikami. Przykryj patelnię szczelnie folią o dużej wytrzymałości (lub podwójną warstwą zwykłej folii), a następnie przynieś płyn do gotowania na wolnym ogniu, przed przeniesieniem patelni do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
WarzywaWarzywa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Magazyn