Prowansalski Stojak z jagnięciną

Prowansalski Stojak z jagnięciną
Prowansalski Stojak z jagnięciną jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 979 kalorii, 44g białka, oraz 75 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $4.1 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, wodę, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Stojak Baranek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę z 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszać razem z ziołami i 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
ZiołaZioła
Mięso MieloneMięso Mielone
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Pomidory pokrojone boki umieścić w naoliwionym małym naczyniu do pieczenia i skropić jedną trzecią mieszanki czosnku. Pieczeń do miękkości, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Tymczasem jagnięcinę osuszyć i doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
5
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w 10-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu, aż się połyska. Brązowa jagnięcina ze wszystkich stron, w sumie 4 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i wyrzucić olej z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
7
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju w patelni na średnim ogniu i gotować szalotki i ziemniaki, mieszając od czasu do czasu, aż krawędzie są rumiane, 3 do 5 protokół. Wymieszaj wodę i połowę pozostałej mieszanki czosnku i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pozostałą mieszankę czosnkową wcierać na tłustej stronie stojaków jagnięcych. Ułóż jagnięcinę na ziemniakach i piecz w piekarniku, aż termometr natychmiastowy włożony do środka mięsa (nie dotykaj kości) zarejestruje 54° dla średnio rzadkich, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Odstawić, luźno przykryte, 5 do 10 minut.
10
Podawać z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia78
Magazyn