Prowansalski gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 148 kalorii, 16G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pomidory w puszkach, oliwę z oliwek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryby Prowansalskie, Prowansalska Zupa Rybna, oraz Emerils Fish Provencal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj por, koper włoski, i czosnek na patelnię; smażyć 4 protokół lub do miękkości. Wymieszać pomidory, bulion, wino i 1 łyżkę pietruszki; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Pietruszka-nać
Koper Włoski
Czosnek
Bulion
Por
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj ryby i krewetki; gotować 3 minut lub aż do zrobienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Ryby
4
Posypać pozostałymi 2 łyżkami natki pietruszki i w razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
5
Wybierz Składnik
6
Koper włoski, aromatyczna roślina pochodząca z regionu Morza Śródziemnego, ma smak podobny do lukrecji i jest pyszny na surowo lub gotowany. Posiekana i smażona cebula kopru włoskiego dodaje zupom ciała i bogatego smaku. Poszukaj małych, ciężkich, białych żarówek, które są twarde i wolne od pęknięć, brązowienia lub wilgotnych obszarów. Przechowywać cebulki kopru włoskiego w perforowanej plastikowej torbie w lodówce do 5 dni.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.